Hoax, dezinformace, cenzura, plebejsví... Tahle partička živící se jak STB za bolševika prakticky "ničím" je zralá na Bohnice. A tihle manipulanti z miliardami  neumí přes procítěné anglické "hoax a dezinformace" odlišit nadsázku, drb, mystifikace či...?

 

Jourová a její primitivní destrukce s lokaji za eura

Ve Světě zvířat odhalil Hašek mimoděk důležitý rys moderního humoru. Jeho základem není básnická, fantazijní destrukce, ale nepatrné pootočení autentického faktu v rukou mystifikátora. V rámci Haškovy bohémské hry byla "skutečnost" posunuta a strukturována tak, že stačilo sáhnout do chaosu všednosti a banality pro zárodky komických akcí. Možná těm cenzorským primitivům uniklo, že obdobou Haškovy mystifikace by bylo tzv. "hovadno" u Voskovce a Wericha, nebo "vědecká" parodie v Divadle Járy Cimrmana. Tihle pitomci do slova do písmene za jidášský groš semelou vše jako "hoax a dezinformace" a žádají za to velkou odměnu.

V parodické přednášce o čínských a mongolských zvycích dodával zasvěceně k lepšímu jako znalec dalného východu, že kůň se mongolsky řekne "čo",dva koně "čočo",stádo koní "čočočočočo..".

Brehmův  Život zvířat byl mu každodenní zoologickou příručkou. Psal o všem možném -  o opicích psohlavých paviánech, o žralocích u Messiny, o afrických ptácích a  jiných zajímavostech ze života zvířat. Jenže nic netrvá věčně. Po čase, když jeho prameny začaly vysychat, začal objevovat nové, neznámé rysy a vlastnosti - a když ani to nedostačovalo - začal si prostě "neznámé" tvory vymýšlet.  S gustem mystifikátora psal o prahorní bleše inženýra Kúna, o ještěrech a ptácích třetihor, dokonce si dovolil přejmenovat sojku na nový druh ptáka "ořešníka" - protože prý sedává na ořechu - a podobně. 
Odběratelé a odborníci -zoologové se pochopitelně dotazovali, psali a stěžovali si majiteli listu - a Hašek dostal "padáka".

Jourová by asi spáchala vlastní sebevraždu na podprsence, tentokrát však dokonavým způsobem. Nebo by žádala trest smrti a nikdy bychom už se nezasmáli.

 Takže shrnuto: pokud si přečtete část Haškova Švejka, zaposloucháte se do smrtelně vážných výrazů Jourové, Vrábela, jakýchsi elfů, popřemýšlíte, ke komu se hodí výrok: Tyto úvahy shrnul v jednu větu, s kterou se obrátil k Švejkovi: „Vy jste, chlape, degenerovanej. Víte, co je to, když se o někom řekne, že je degenerovaný?“ „U nás na rohu Bojiště a Kateřinský ulice, poslušně hlásím, pane lajtnant, byl taky jeden degenerovanej člověk. Jeho otec byl jeden polskej hrabě a matka byla porodní bábou. Von met ulice a jinak si po kořalnách nenechal říkat než pane hrabě.“

Je to degenerace "souhvězdí" Jourová, Vrabel, Moravec, elfové, nebo zločin korupce, aby se 5,5 miliardy z reklam odklonilo zpět ke "spřáteleným" webům píšícím dle europeiských not?  Ví Jourová, že při prokázání manipulace s reklamou ve výši 5,5 miliard hrozí vysoké tresty?

 

Barclays už musela kvůli skandálu zaplatit na pokutách přes 450 milionů dolarů. V souvislosti s manipulováním se sazbami byli kvůli podvodům odsouzeni čtyři bývalí obchodníci Barclays k odnětí svobody až na pět a půl roku. A zde je důvod.

Zdroj: https://www.idnes.cz/ekonomika/zahranicni/britske-bance-rbs-hrozi-v-usa-vysoka-pokuta-kvuli-hypotekam.A170110_123618_eko_euro_rts

Dezinformační weby vydělávají 5,5 miliardy ročně. Díky inzerci ...

www.idnes.cz › ekonomika › zahranicni › dezinformacni-weby-inzer...

 

Související

Tak a dost! Je podáno trestní oznámení na komisařku Jourovou za nenávist ke svobodě slova!

Prý na příkaz Hamáčka a Koudelky. Tvrdí to "Aktuálně.cz". Kdo skutečně vytváří dezinformace, pane Hamáčku a Koudelko?