Fraška k 75.výročí osvobození Československa nebere konce. Pojďme se do dokumentů podívat, jak to skutečně bylo v Plzni a zda adorace US ARMY není pouhé zastírání faktů. A zda lékařská diagnoza Piráta Hřiba a Řeporyjce Novotného o demenci je na základě faktů, nebo emocí.

Smát se, nebo plakat?

Ne, to vážně není vtip, byť je to napsáno sarkasticky.

 A jaká jsou fakta?

 

 Obrovské oslavy v Plzni byly a budou prý logické

 

Za pět dní bojů o Plzeň padlo generálu Pattnovi množství vojáků v počtu jeden z obrněné 16. divize.  Opilý spadl z auta. Dále pak bylo zraněno 7 vojáků americké armády. Bylo zajato asi 7000 německých vojáků a (závažné) bylo rozdáno několik milionů žvýkaček. V boji o Šumavu padlo 10 amerických vojáků, což zajisté dokazuje urputné boje...

 

Znudění a navonění vojáci generála Pattona

A jak přiznal voják, pozvaný na oslavu do Plzně v roce 2017: byli jsme dislokovaní na okraji Plzně, holek tam moc nebylo, tak jsme si z nudy zkoušeli vařit alkohol.

 

Fakta statisticky

Celkem padlo na území ČSR 116 amerických vojáků (většina badatelů se shoduje na tomto čísle) a 144 000 ruských vojáků.

 

Jak je vidět, hlavní tíhu nesl generál Patton a američtí vojáci,

proto musí mít řádné oslavy,

zatímco ti sovětští sem přijeli pouze pít...

 

Zklamaní Američané

 Článek v The New York Times z 22. dubna 1945 líčí dva dny po osvobození Aše a Hitlerových narozeninách, jak byli při vstupu do města Američané zklamáni, že je radostně nevítaly davy Čechů, a tak prý převzali město totálně nasazení Rusové a Poláci. (Muzeum HoryDoly)

 

Zklamaní Češi - Plzeňáci: dokument

 

Asi jediný na světě: monumentální oslava opilého vojáka

 Nejhorší je, že zblblé děti propagandou a filmem o Pattonovi věří v hrdinné boje velké americké armády a nevěří, že výše je pravdou. A každého, kdo tyto dokumenty předloží, nazývají po vzoru pomateného Řeporyjce a rodiny Kolářů bolševikem a komunistou. Přece by nám vůdci z Bruselu nelhali. To jenom komunisti.

 

Samozřejmě že armáda generála Pattona,

která skoro nebojovala vypadala jinak

než zbídačelá armáda SSSR,

která v pětiletých bojích poztrácela

statisíce svých kamarádů a spolubojovníků.

A zatímco americká armáda na válce bohatla,

Sovětský svaz umíral hlady..

 

Asi mnozí slyšeli diskuzi Piráta Hřiba a Řeporyjce Novotného u Soukupa. Urážky, sprostota, lži. A měli bychom si položit otázku: co je to za lidi, kteří dokáží zvolit Hřiba, Řeporyjce Novotného, Koláře či jim podobné morální zrůdy? Není na to odpověď a ani se o to nepokusím.

 

 

Dodatek -  přesto si dovolí napsat tuto drzost ČTK:

Plzeň osvobodil Patton na legendárním džípu. Komunisté ho pak vymazali z historie.

A tuto lež převzala všechna mainstreamová média. Přece neporušíme linii ústředního sjezdu Evropské unie. A lidé se tiše ušklibují nad hrobem jediného amerického vojáka, co zemřel při osvobození Plzně, když opilý spadl z korby na hlavu. A prý to komunisti nepřipomínali...

 Patton skutečně do Plzně vjel. Ale do už jásající, oslavující vítězství a pouze jeden ostřelovač zranil několik vojáků, než ho zastřelili. A ještě jedna zajímavost: všude na internetu mizí chronologie války, nahrazuje se slovy jako řezník Koněv a pod., a tyto prudké změny se dějí poslední dva roky. Ještě, že zbyly knihy a dokumenty, protože historie se pálí  a ničí a zbývá hrdinná americká armáda...

 Související

Masakr třídy plné dětí v Plzni díky americké armádě, ale nikdo to nepřipomíná.