Mnozí dnes vytřeštěně žasnou, jaký plebs žije v USA. Madam Madeleine Albrightová, přítelkyně Havla před léty říkala: Broučci jsou na Ameriku moc sexističtí, vnoučatům je radši nečtu. Prý tam jsou muži příliš mužští a ženy příliš ženské.

 

 Za komunistů , kdy byly na indexu knížky jako Černí baroni a další by nás ani ve snu nenapadlo, že ještě větší zvěrstva příjdou v roce 2020 ze západu a USA, že se budou bolševicky likvidovat filmy "Sever proti Jihu", Forrest Gump, či film režiséra Quentina Tarantina Tenkrát v Hollywoodu, kterému zase zazlívají kontroverzní vyobrazení herce Bruce Leeho a téměř chybějící zastoupení černochů.

Vůdci Islámského státu se řežou smíchy - proti této zhovadilosti byli břídilové, akorát že je zatím méně násilí. Zatím...

 

Když v době totality toto pochopil první americký emigrant za železnou oponu zpěvák, písničkář, filmový herec, režisér a scenárista z Colorada - Denveru Dean Cyril Reed, mysleli jsme, že mu totálně přeskočilo. Každý utíkal na západ a najednou šok, on utekl na východ, takže ho na západě přejmenovali na Rudého Johna. Žil ve východním Německu a stejně tak náhle jeho život skončil: podle policejních záznamů měl Dean spolykat prášky, podřezat si žíly a ještě navíc skočit do jezera. Jeho rodina říkala, že ho agenti z USA zavraždili, ale to už se nikdy nedozvíme.

Dean Reed a Václav Neckář