1. Průběh voleb amerického prezidenta naprosto demaskoval zhroucení demokratického systému v USA – zavedení korespondenční volby zničilo důvěru ve spravedlivé volby.

Průběh voleb amerického prezidenta naprosto demaskoval zhroucení demokratického systému v USA. Zavedení korespondenční volby zničilo důvěru ve spravedlivé volby a v důsledku toho vyvolalo značné pochybnosti o platnosti voleb prezidenta USA, o nichž se bude zřejmě rozhodovat u soudu. Dnes je zřejmé, že náskok kandidáta Joe Bidena tvoří právě započtení korespondenčních hlasů v době, kdy řádné volby již skončily. Je nutné odmítnout návrhy TOP 09 a tzv. demobloku na zavedení korespondenční volby v České republice, jinak hrozí možné manipulace s volebními výsledky i u nás.

2. Je skandální, že Babišova vláda financuje neziskovky, které pomáhají nelegálním imigrantům. Požadujeme okamžité vyhoštění nelegálních imigrantů.

Na území České republiky trvale pronikají nelegální imigranti, a to často z muslimských zemí. Dostává se jim podpory takzvaných neziskových organizací, jako například Organizace pro pomoc uprchlíkům (OPU), které brání jejich vyhošťování. Je naprosto nepřijatelné, že tyto organizace dostávají finanční podporu od Vlády ČR. Sám premiér Babiš přímo OPU vyjádřil svou podporu. Je to důsledek politiky dvojí tváře, kterou dělá premiér Babiš. Tvrdí, že bojuje proti nelegální imigraci, přitom via facti provádí opak. Podle hnutí SPD by měli být nelegální imigranti ihned vypovězeni z našeho území! Jsme proti udělování azylu nelegálním imigrantům!

3. Hnutí SPD návrh státního rozpočtu jako celek nepodpoří. Prosazujeme a podporujeme zrušení superhrubé mzdy, snížení daní občanům, valorizaci důchodů a zavedení zdanění nadnárodních korporací.

Poslanecká sněmovna bude tento týden projednávat mj. v prvním čtení vládní návrh státního rozpočtu na rok 2021 s navrhovaným schodkem v astronomické výši 320 miliard korun. V tomto návrhu však není započítán výpadek z příjmů státu po zrušení superhrubé mzdy, který má být dalších cca 90 miliard korun. Poslanecký klub SPD vítá zrušení superhrubé mzdy a podporujeme také snížení sazeb daně z hrubé mzdy z 20 na 15 procent. Systémově prosazujeme navýšení základní slevy na poplatníka a spolupracujícího manžela či manželku z 24 840 na 30 000 korun. Pokusíme se prosadit maximum, protože zvýšení základní slevy na poplatníka nejvíce pomůže právě nízkopříjmovým pracujícím. Opakovaně navrhujeme zdanění dividend pro zahraniční vlastníky tuzemských korporací, které mají výjimku, kterou prosadila Špidlova vláda. V případě, že si zahraniční vlastník vyplatí podíl na zisku, nemusí nyní platit 15 procentní srážkovou daň, na rozdíl od českých vlastníků firem. Ročně je tak vyvedeno cca 300 miliard korun, to znamená 40 – 50 miliard korun na daních, které by posílily státní rozpočet, v případě, že bude tato výjimka zrušena. Zároveň také podporujeme valorizaci důchodů, které příští rok porostou v průměru o 839 korun na téměř 15 400 korun, protože si to naši důchodci zaslouží. SPD návrh rozpočtu jako celek svým hlasováním nepodpoří, jelikož vláda ANO, ČSSD s podporou KSČM by měla přestat financovat nepřizpůsobivé a politické neziskové organizace, přestat financovat zahraniční předražené zbojní zakázky pro armádu, škrtnout škodlivou inkluzi ve školství, přestat dotovat solární barony a přestat vysílat vojáky na zahraniční mise do bojové operace islámských kmenů v Mali, Nigeru a Čadu.

4. Česká republika nemůže fungovat v opakovaných režimech nouzového stavu. Požadujeme jasný scénář vlády na řešení situace.

Česká republika nemůže fungovat v opakovaných režimech nouzového stavu. Požadujeme jasný scénář vlády na řešení situace. Nemůžeme čekat v rouškách doma a dívat se, jak umírá ekonomika, bankrotuje stát a hroutí se vzdělávání dětí. Musíme přísně chránit ohrožené skupiny občanů, navýšit zdravotní kapacity a co nejrychleji uvolňovat podnikání a pracovní aktivity lidí.