Stále více potravin je označováno fraškou: česká vlaječka, která často ukrývá polský hnůj. Nic totiž nebrání, aby polský odpad z kanálu dostal "Českou chuť" a českou vlaječku. Ale hlavně, že Babišovi v Bílém domě pokyne vůdce first Donald Trump!

 

A co český občan?

Žere polský hnůj a nakupovat bude dvojnásobně drahý americký šmejd než je třeba Huawei.

Veterináři spolu s celníky odhalili v Praze 10 dodávku se 130 kilogramy neoznačených živočišných produktů, které silně zapáchaly. Šlo například o vepřové vnitřnosti, drůbež, masné výrobky, krev v plastových lahvích nebo křepelčí a kachní vejce. Přepravní prostor byl znečištěný, dodávku řídil cizinec. Ve středu o tom informoval mluvčí Státní veterinární správy (SVS) Petr Majer. Za porušení potravinářského zákona hrozí pokuta až 50 milionů korun, většinou je však výrazně nižší.

„Řidič vozidla k přepravovaným produktům nedoložil žádné doklady o původu a potraviny rovněž byly úplně bez označení. Dle vzhledu produktů se dá usuzovat, že pocházely z neschváleného zařízení. Dále se v nákladovém prostoru nacházely zmrazené ryby a mořské produkty, které byly znehodnoceny silnou vrstvou námrazy a zmrzlé masové šťávy. Tyto produkty rovněž doprovázel silný zápach,“ uvedl Majer. Veterinární inspektoři je znehodnotili a nařídili jejich likvidaci.

 

A nákladné kontroly sice vyřeší ty smradlavé, kontaminované s výkaly a zahnívající, ale pokud je to zpracováno Českou chutí a Billa je levná opatřené českou vlaječkou a nikoliv certifikovaným logem, rakovina z Polska se šíří všemi směry! 

 

Stát zavádí od čtvrtka kontroly zdravotní nezávadnosti veškerého hovězího masa dovezeného z Polska před uvedením na trh. Důvodem je zjištění veterinářů, že asi 700 kilogramů polského hovězího masa, které bylo skladováno ve středních Čechách u společnosti Frost Logistics, obsahovalo bakterie salmonely. Nyní se zkoumá, zda se prodalo koncovým zákazníkům. Na mimořádném briefingu to oznámil ministr zemědělství Miroslav Toman (za ČSSD). Vzorky z masa odebírali veterináři v minulém týdnu, dnes přišly výsledky. Bakterie salmonely vyvolávají průjmové onemocnění. Lze je zničit dostatečným tepelným opracováním potravin. Do organismu pronikají výhradně ústy, vylučují se stolicí, případně močí. Nákaza se přenáší potravinami nebo prostřednictvím nemytých rukou.
 
 A kdo ví, že například Hermelín: v Sedlčanech na Příbramsku končí tradiční výroba sýrů. Společnost Savencia Fromage & Dairy Czech Republic ji chce kvůli zvýšení efektivity do roka a půl postupně přesunout do závodu v Hesově na Havlíčkobrodsku. Nabírá směr Polsko. Proč asi majitel zrušil garantované logo a z jižních Čech mizí?
 
P.S. A propos Babiši, naše data do USA jít mohou?