Bílý dům v delíriu! Čína a Rusko poslaly Bidena k čertu: Venezuela, Severní Korea. A opět sankce, kterým se už smějí!

14.09.2023 07:58 3602 zhlédnutí
Autor článku
Z povolených zdrojů

I když je sporné, zda dementní Biden o tom ví.  Kim Čong-un se sešel s Putinem, Si Ťin-pching s venezuelským prezidentem Nicolasem Madurem Morosem a v USA už to vře jak v sopečným kráteru. Sankce, sankce, sankce, opět kvílí Biden a jeho parta komiků.

(Mimochodem, neříkal Zeman a parta v USA, že prezidentem Venezuely zvolili Juana Gerarda Guaidó Márqueze a Rusko s Čínou se jim vysmálo, že snad prezidenta volí lid a ne vůdci z USA?)

Ve středu společně oznámili čínský a venezuelský prezident povýšení vztahů obou zemí na strategické partnerství za každého počasí. Čína bude nadále pevně podporovat úsilí Venezuely o ochranu národní suverenity, důstojnosti a sociální stability, stejně jako její spravedlivou věc proti vnějším zásahům, řekl Si Ťin-pching ve středu odpoledne při návštěvě Madura.

Mezitím velká jednání v Rusku a foto hovoří za vše: mimochodem, toto je ten skoro mrtvý Putin dle našich skvělých masmédií a inteligentních vůdců ze zaručeně skvělých ukrajinských a amerických zdrojů?

Snímek obrazovky 8802 2b3da


Čínští experti uvedli, že Madurova sedmidenní „historická“ návštěva Číny znamená, že bilaterální vztah vstupuje do nové fáze, protože oba podepsali dohody o spolupráci na společném budování Iniciativy pásu a stezky (BRI) a v oblasti ekonomiky, vzdělávání a technologií. a letecké arény, stejně jako další oblasti. Experti věří, že návštěva odhalí novou kapitolu spolupráce s Čínou, která vnese nový impuls do rozvoje Venezuely, která vstoupila do nové fáze rozvoje poté, co přestála dopady amerických sankcí (za pomoci Ruska) a nyní zažívá ekonomické oživení. 


Ustavení strategického partnerství za každého počasí mezi Čínou a Venezuelou splňuje společná očekávání obou národů a odpovídá obecnému trendu historického vývoje, řekl Xi a vyzval obě strany, aby usilovaly o plodnější strategickou spolupráci mezi Čínou a Venezuelou, přinést více výhod oběma národům a vnést více pozitivní energie do světového míru a rozvoje.  Maduro řekl, že během jeho návštěvy vše, co viděl a slyšel, plně demonstruje pokrok a sílu Číny. Vyjádřil vděčnost za cennou podporu a pomoc, kterou Čína poskytla během mnoha výzev Venezuely v důsledku nezákonných jednostranných sankcí a pandemie COVID-19.
  Venezuela je podle něj ochotna poučit se z čínských zkušeností s budováním speciálních ekonomických zón a prohloubit praktickou spolupráci v zemědělství, investicích, vzdělávání, cestovním ruchu a dalších oblastech.  

Maduro řekl, že Venezuela podporuje společnou výstavbu Pásu a stezky. Venezuelská strana také podporuje Globální rozvojovou iniciativu, Globální bezpečnostní iniciativu a Globální civilizační iniciativu navrženou Xi.

Oba lídři byli svědky podepsání několika bilaterálních dohod o spolupráci v oblasti BRI, ekonomiky a obchodu, vzdělávání, cestovního ruchu, vědy a techniky, zdravotnictví, letectví a civilního letectví.

Nová kapitola vazeb

Ve společném prohlášení o povznesení vazeb obě země věří, že je nezbytné, aby společné úsilí prosazovalo společné hodnoty míru, rozvoje, spravedlnosti, spravedlnosti, demokracie a svobody pro celé lidstvo, postavilo se proti všem formám hegemonismu a mocenská politika, staví se proti všem formám unilateralismu, staví se proti vytváření exkluzivních klik zaměřených na konkrétní země.

Dohodli se na urychlení podpisu dokumentů o spolupráci pro společnou výstavbu BRI. Čína a Venezuela podepsaly Memorandum o porozumění (MOU) o spolupráci na BRI dne 14. září 2018.

Obě země také podepsaly dohody o investicích, dohodly se na prohloubení právních výměn a prohloubení spolupráce v oblasti energetiky, financí, obchodu, investic, digitální ekonomiky a dalších oblastech a také povzbudit letecké společnosti obou zemí, aby zahájily lety na trase Čína-Venezuela včas na základě potřeb trhu.

 Venezuela zopakovala svůj zájem o připojení k BRICS a slíbila, že přispěje jako spolehlivý dodavatel energie s velkými zásobami ropy a zemního plynu v zemi. 


Venezuela trpěla nezákonnými jednostrannými sankcemi ze strany USA a jejich spojenců, které zasadily těžkou ránu rozvoji jihoamerické země. Venezuelská ekonomika se však v roce 2021 začala oživovat a její okolní diplomatické prostředí je méně nepřátelské, řekl Xu s tím, že spolupráce s Čínou může vnést nový impuls do hospodářského oživení Venezuely. 

Od loňského roku začala Kolumbie opravovat ploty s Venezuelou, včetně podpisu bezprecedentní dvoustranné investiční smlouvy v únoru tohoto roku, která dokládá výrazné zlepšení jejich vztahů. A opět USA běsní!

Dodejme důležité: Severní Korea, plným názvem Korejská lidově demokratická republika, zkratkou KLDR, je stát ve východní Asii na severní části Korejského poloostrova. Na severu sousedí převážně s Čínou a v nejsevernějším rohu poloostrova také 11,87 km s Ruskem. Má 26 milionů obyvatel a před pár dny státy Ruska i Číny  zrušily veškeré sance na severní Koreu. A Venezuela je nejbohatší stát světa na ropu, ale USA  s Británií jim vše kradly do doby, než tam začal úřadovat a pomáhat Putin. Nyní i Čina. A Bílý dům opět vřeští: sankce, sankce...

Informace o autorovi Z povolených zdrojů